Книжарница

 • : Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/includes/view.inc on line 991.
 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 701.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/includes/filter.handlers.inc on line 526.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/includes/filter.handlers.inc on line 526.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_many_to_one::init() should be compatible with views_handler_filter::init(&$view, $options) in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/includes/filter.handlers.inc on line 1488.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/includes/argument.handlers.inc on line 632.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_display::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/includes/plugins.inc on line 1775.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_display::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/includes/plugins.inc on line 1775.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/includes/plugins.inc on line 2946.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/includes/plugins.inc on line 3518.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/includes/plugins.inc on line 3518.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/modules/node.views.inc on line 1136.
 • strict warning: Declaration of views_handler_field_file::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/modules/system.views.inc on line 227.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/modules/taxonomy.views.inc on line 960.
 • strict warning: Declaration of views_handler_field_upload_description::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/modules/upload.views.inc on line 264.
 • strict warning: Declaration of views_handler_field_user::init() should be compatible with views_handler_field::init(&$view, $options) in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/modules/user.views.inc on line 405.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_user_name::value_submit() should be compatible with views_handler_filter_in_operator::value_submit($form, &$form_state) in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/modules/user.views.inc on line 742.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_user_name::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/modules/user.views.inc on line 742.
 • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home1/calledto/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 701.
Ве молиме погледајте низ нашиот избор на книги. Овие книги се внимателно одбрани заради својата вредност да Ви помогнат да ги разберете разните аспекти од христијанството. Тука ќе најдете нешто за библиската историја, умственото здравје, воспитувањето на децата и пророштвата за последното време по цени кои можете да си ги дозволите.
Библија

Библија

Превод на македонски јазик од Др. Душан Константинов. Мал формат (125х185mm), тврд повез, темно сина боја, 1240 стр.
Цена 200 денари.
Патот кон Христа

Патот кон Христа
(Елена Вајт)

Тринаесет практични чекори за започнување и одржување на среќен христијански живот во Исуса Христа. Ова мало класично дело е испечатено во повеќе од 14 милиони примероци во над 30 јазици! 82 стр.
Цена 50 денари.
 
Христовите параболи

Христовите параболи (Елена Вајт)

Оваа книга дава поблизок преглед на параболите (поуки во стории) на Исус кои Тој ги кажувал кога ги поучувал луѓето на оваа земја: сејачот и семето, скапоцениот бисер, човекот без свадбената облека, добриот Самарјанин и други. Овие стории можат да го променат вашиот живот. 364 стр.
Цена 150 денари.

Мисли од гората на блаженството

Мисли од гората на блаженството
(Елена Вајт)

Оваа книга одблизу ја разгледува познатата проповед на Исус која е позната како Проповед на Гората. Откријте ги основите за тоа што значи да се живее христијански живот. Оваа книга ќе ви помогне да ги аплицирате Исусовите учења во својот секојдневен живот. 148 стр.
Цена 100 денари.
 
Патријарси и пророци

Патријарси и пророци (Елена Вајт)

Сторија за светот од создавањето до владеењето на царот Давид. Оваа книга вклучува стории за Енох, Аврам, Исак, Јаков, Јосиф, Мојсеј, Самсон и Саул. 800 стр.
Цена 300 денари.

Пророци и цареви

Пророци и цареви
(Елена Вајт)

Започнувајќи со сторијата за Соломон, оваа книга продолжува таму каде што книгата „Патријарси и пророци“ завршува. Читајте ги сториите за Илија, Исаија, Еремија и Даниел. Оваа книга изнесува поуки од хероите на Стариот Завет кои можат денес да го променат Вашиот живот. 499 стр.
Цена 150 денари.
 
Копнежот на вековите

Копнежот на вековите (Елена Вајт)

Сторија за животот на Исус Христос. Читајте за Неговото раѓање, Неговата работа и учење, Неговата смрт, воскресение и вознесување. Едно од најзначајните биографии за Христа кои некогаш се напишани. 858 стр. (ја имаме само на српски јазик со темно сини тврди корици)
Цена 300 денари.

Делата на апостолите

Делата на апостолите (Елена Вајт)

Сторија за христијаните од Новиот Завет, започнувајќи од Исусовото вознесување. Дознај повеќе за растот на раната христијанска црква, првиот христијански маченик и работата на Павле, Петар, Јован и други. 477 стр.
Цена 150 денари.
 
Вековен судир (Големата Борба)

Вековен судир (Големата Борба) (Елена Вајт)

Сторија за големата борба меѓу Христа и сатаната. Оваа книга истакнува значајни настани во христијанската историја: Темниот Век и мачеништвото на христијаните, потеклото и растот на Римокатоличката црква и реформацијата. Потоа задлабочувајќи во пророштвата на пророкот Даниел и Отковението, книгата дискутира настани во иднината проречени од вдахновените писатели. Таа одговара прашања за настаните од последните денови, жигот на ѕверот, Христовото доаѓање и крајот на светот. Оваа восхитувачка книга е достапна на повеќе од 20 јазици. 713 стр.
Цена 150 денари.

Совети за правилно воспитување на детето

Совети за правилно воспитување на детето (Елена Вајт)

Научете од една успешна и искусна мајка како да подигнете среќни и послушни деца кои сакаат да помагаат и кои ќе ви донесат радост во вашиот живот. Современите методи на воспитување некако не работат и тоа лесно може да се види ако се погледне денешната младина. Дали Вашите деца ќе го следат истиот пат на кој одат повеќето млади – или Вашето семејство ќе биде поинакво? Изборот е ваш. 401 стр.
Цена 150 денари.
 
Воспитување

Воспитување
(Елена Вајт)

Вистинското воспитување (образование) вклучува многу повеќе отколку одење во училиште и добивање на диплома. Како факт, тоа е работа која трае во текот на целиот живот и го вклучува умствениот, физичкиот и духовниот развој. Вистинското образование се наоѓа во Христовото учење, најголемиот Учител кој светот некогаш го познавал. 275 стр.
Цена 150 денари.

Ум, карактер и личност

Ум, карактер и личност (Елена Вајт)

Луѓето страдаат од умствена и емотивна вознемиреност насекаде околу нас: вина, депресија, гнев и чувства на отфрленост. Дознајте за Божјата солуција – и Вие ќе можете да имате здрав, врамнотежен ум и емоции, и задоволувачки односи со тие околу Вас. 547 стр.
Цена 200 денари.
 
Здравје и среќа

Здравје и среќа
(Елена Вајт)

Дали сакате да имате подобро физичко здравје? Откријте го во оваа книга Божјиот план за здрав и задоволувачки животен стил. Книгата ја дискутира Христовата работа и служба на исцелување, грижата за болните, здравата исхрана, употребата на алкохолот, како да се има среќен живот во домот и како да им се помогне на тие околу вас. 448 стр.
Цена 150 денари.

Апокалипса-Откровение

Апокалипса - Откровение
(Марвин Максвел)

Оваа книга ќе ви помогне подобро да ја разберете библиската книга Откровение. Користете ги корисните објаснувања, историја и помошни информации во оваа книга кои ќе Ве водат во Вашето проучување на овие фасцинантни пророштва.
735 стр.
Цена 300 денари.
 
Совети за животот и исхраната

Совети за животот и исхраната
(Елена Вајт)

Ние сите посакуваме да се здобиеме со најдобро здравје. Оваа книга содржи одлични совети за тоа како да тоа го започнеш денес! Темите се од врската меѓу исхраната и духовноста, вегетаријанството, постење и слично. Списите на Елена Вајт во поглед на здравјето го положиле испитот на времето и напредокот на науката. Ова е прекрасна книга за тебе и твоето цело семејство! 448 стр.
Цена 150 денари.

Темели на среќниот дом

Темели на среќниот дом
(Елена Вајт)

Оваа книга нуди совети на многу аспекти на домашниот живот како што се: избирање на животен сопатник, дисциплина на децата, баба и дедо, празници, гостопримливост, морални стандарди, развод и живеење со сопружник кој не верува во Бога.
Оваа компилација исто така содржи практични совети за христијанските семејства, вклучувајќи и упатства каде да се лоцира домот и истиот да се направи угоден како и совети како да се живее во хармонија со другите членови на семејството. Неверојатно градиво!
Цена 150 денари.
*Поштарина за една книга изнесува 80 денари. Секоја наредна 30 денари. Книгите ги испорачуваме и надвор од Република Македонија. Пишете за повеќе.